• LET OP:

  Alle handbalwedstrijden en trainingen tot en met 31 maart afgelast door Coronavirus.

 • D.T.S. ’48 (Door Training Sterk) is onze tegenstander van vandaag. Door Training Sterk: als ik daar aan denk, zie ik meteen MeMo Marion voor me. Al enkele weken is zij gehele belangeloos met onze trouwe supporters Denise en Lotte in de weer. Deze meiden zijn zo besmet door het handbalvirus dat ze er alles voor over hebben om ook toppers te worden. En voor alle pupillen die net op de handbal komen betekent dit: starten bij Marion en trainen, trainen, trainen. Ze hebben inmiddels gigantische stappen gemaakt. En dat komt niet alleen door de flitsende ballen, sokken en schoenen die zij hebben aangeschaft. Hun fanatisme en Marion haar inzet blijken een goede combi te zijn. Naast deze meiden, ontfermt Marion zich ook over twee meiden van de selectie (Loraine en Zoë) die na een ernstige knieblessure, gevolgd door een operatie in februari, nu hard werken aan hun comeback die ze willen maken in de tweede helft van de zaal. Iedere keer geniet ik weer als ik de training van deze vier zie. Ja, hier is echt sprake van Door Training Sterk.

   

  Maar ik dwaal al. Terug naar de wedstrijd tegen de meiden uit Westwoud.

  We missen Anouk (i.v.m. vakantie) en Maxim (geveld door de griep). Gelukkig is onze Wendy weer van de partij en is Tesse vandaag bereid om samen met Anneke het doel te verdedigen.

  We beginnen niet sterk, want balverlies leidt via een break naar het eerste tegendoelpunt: 0-1. Shannen wordt “neergehaald” en krijgt de kans om de stand gelijk te maken van de 7-meter, maar faalt. Dan maar op een andere manier denkt ze en knalt uit loop de bal vanaf de middenopbouw achter de keepster: 1-1. In no-time is echter ineens 1-6. We zijn niet scherp en D.T.S. loopt vanaf alle posities zo door onze verdediging. Geschrokken besluiten weer even bij de les te zijn. Shannen vanaf de middenopbouw: 2-6. Goed druk van onze opbouwers zorgt dat Ilse vrij komt in de hoek: 3-6. Wendy speelt plots naar Shannen, die met een draai de verdediging passeert: 4-6. Deze doelpunten worden helaas weer gevolgd door twee tegendoelpunten: 4-8. Shannen scoort meteen uit 1-dubbel: 5-8. Een schot van Ilse wordt gekeerd door de keepster, maar de rebound is voor Maud: 6-8. Een break met zijn drieën wordt door Shannen met een lob afgerond: 7-8. Onze achterstand is ineens nog slechts een puntje. Maar daar is een antwoord van DTS middels een verzilverde strafworp en een doelpunt van de cirkelloopster: 7-10. Dat Danieka langzamerhand uitgroeit tot een penaltyqueen laat ze zien: 8-10. Na twee tegendoelpunten scoort Sanne die vanuit haar vaste hoek even in haar VZV hoek staat ons 9e doelpunt: 9-12. Maar ieder keer als we weten te scoren, is dit een teken voor DTS om een aantal ballen achter onze keepsters Anneke en Tesse in het net te gooien. Onze achterstand is weer groter: 9-16. Voor de rust weten we beiden nog eenmaal een punt te maken. Wendy zet druk, twijfelt of ze zelf door het ontstane gaatje zal gaan, maar besluit dan Maud op de cirkel aan te spelen: 10-16. Het laatste wapenfeit van de eerste helft is balverlies van onze kant en een break van nr. 6: We gaan rusten met 10-17.

   

  Omdat de scheidsrechter na onze wedstrijd snel weg moet om zelf te handballen, is besloten om bij de velden te blijven en op een rustig plek de eerste helft te analyseren. We moeten scherper zijn, onze ogen open doen en beter om ons heen kijken. Onze sterke punt om snel te kunnen schakelen hebben we nog helemaal niet laten zien. Wat is er loos?

   

  We starten de tweede helft met zeven punten achterstand en al gauw zijn dit er negen. Maar daar is ineens het beroemde stuitje van Sharon: 11-19. Maar DTS is ook alert: 11-20. Ilse wordt vrijgespeeld in de hoek: 12-20. Nummer 5 krijgt een tweeminuten-straf en we staan in overtal. Maar we weten dit niet te benutten, nummer 8 krijgt echter vleugels: vanuit de hoek scoort zij 12-21. Danieka wordt getorpedeerd en we krijgen een strafworp. Shannen miste echter ook deze. Nummer 9 scoort vanaf de middenopbouw. Shannen speelt vanaf de middenopbouw Ilse in de hoek aan. Laatstgenoemde lobt de bal met precisie over de uitkomende keepster: 13-22. En weer is daar een antwoord: 13-23. We komen in overtal en maken daar nu wel gebruik van. Shannen en Sanne samen op de break en Sanne rondt de bal af in doel: 14-23. Daarna gaat Shannen alleen op de break en met een lob is het 15-23.  Nummer 7 scoort vanaf 7-meter: 15-24. Wendy zit opnieuw dat onze cirkelloop vrij staat. Dit keer is het Lisa die scoort: 16-24. Nummer 3 scoort tegen vanaf de hoek. Dat ook Danieka wel eens een penalty mist, laat ze daarna jammer genoeg zien. Een onderhandschot betekent 16-26. Jeetje we staan twee handen vol achter. Kunnen we dit nog omzetten? Sharon scoort wederom met een stuitje. (Werkt altijd Sha!). Onze achterstand blijft de rest van de tweede helft schommelen tussen de 8 à 10 doelpunten. Nieuwsgierig naar de highlights? Maud benut een strafworp: 18-27 en mag even later voor twee minuten naar de kant, net als nummer 2. Danieka benut de kans die ze krijgt vanaf de rechterhoek: 19-28. Lisa herhaalt dit huzarenstukje: 20-28. Sharon draait vanaf de opbouw om haar as: 21-29. Ilse op haar vertrouwde manier: 22-32. Wendy gooit uit stilstand de bal laag in de hoek naast de keep: 23-32. Opnieuw verzilvert Maud een strafworp: 24-33. Het laatste doelpunt van de wedstrijd is voor Shannen vanaf de linkeropbouw met een sprong: 25-33.

   

  Ook deze week hebben we de vele supporters geen overwinning kunnen geven. D.T.S. liet zien wat wij willen: met balsnelheid en overtuiging spelen. Er is dus voor ons genoeg werk aan de winkel. We moeten onszelf op de dins- en donderdagen meer triggeren, meer tot het uiterste gaan. Niet voor 90, maar voor 110%. Want één ding is zeker: je wordt Door Training Sterk! 

   

  Volgende week staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma om 12.00 uur. Gaan we dan wel als een wervelwind te keer en laten we onze tegenstander Tornado aan het kortste eind trekken? Wij gaan er voor!

   

  Imka