• Wat houdt de zaaldienst in?

De indeling van de zaaldienst volgt nog.

Vanaf oktober 2020 wordt de zaaldienst anders ingedeeld.

Zaaldienst voor wedstrijden van de E t/m de B-jeugd wordt gedraaid door twee ouders van het eigen team. De coaches spreken dit met de ouders af. Voor de wedstrijden van de F jeugd is geen zaaldienst nodig.

Senioren 1, Senioren 2 & A1, hiervoor wordt een indeling gemaakt., net zoals dit bij de scheidsrechters wordt gedaan. Het Midweeksteam verzorgt zelf de zaaldienst zelf bij de eigen wedstrijden.

De zaaldienst biedt ondersteuning aan de scheidsrechter(s) tijdens de wedstrijden. Dit houdt o.a. in de tijd, de stand en de time-outs bijhouden. Stem van te voren met de scheidsrechter af of ook de tijdsstraffen moeten worden bijgehouden. Het is belangrijk om tijdens de zaaldienst actief de wedstrijd en de beslissingen van de scheidsrechter(s) te volgen. Het is daarom niet toegestaan om je mobiele telefoon te gebruiken tijdens de wedstrijd.

Zorg dat je uiterlijk 10 minuten voor de wedstrijd in de zaal aanwezig bent.

De eerste zaaldienst van de dag haalt in de kantine van sporthal De Weijver (bij de bar) het "rode doosje" met scheidsrechterkaartjes etc op.

De laatste zaaldienst zorgt dat het doosje weer wordt afgegeven bij de bar.

Het scorebord dient voor de wedstrijd ingesteld te worden op de juiste speelminuten. (Zie voor het instellen van het scorebord de handleiding ter plaatse.)

De speeltijden van de teams zijn:

DMW      -2 * 25 minuten

Senioren -2 * 30 minuten