• Op naar handbalplezier!

  Ik heb een tik om bij een handbalwedstrijd altijd van alles te noteren als ik pen en papier bij me heb. En laat Mike dat nu net gezien hebben. “Ga jij een verslag maken van de wedstrijd?” vraagt hij als hij samen met zijn schoonvader in het sportcafé aan de koffie zit. “Misschien”, antwoord ik, “als ik het doe, wil ik eigenlijk ook graag niet-handbalzaken benoemen, die het vermelden waard zijn. 

  's Avonds zit ik achter mijn laptop en laat de afgelopen middag de revue passeren. Waar zal ik het over hebben?  

  • Over Jeroen die met zijn meiden plaats nam op de kindertribune en al vol verwachting uitziet naar de voetbalwedstrijd van zijn team volgende week tegen DWB? Laat de afterparty maar komen. 

  • Over Mike die mij plots alleen achterliet toen hij zijn schoonvader zag. Hoop dat mijn (toekomstige) schoonzoons ook zo gek op mij zullen zijn.  

  • Over Cemal die afwisselend op de tribune zat en erachter stond. Of dit van de spanning of door het fantastische zitcomfort kwam, is mij niet bekend. 

  • Over het keepershirt van Marije dat dezelfde kleur had als het shirt van de tegenstander? Vreemd dat dit geaccepteerd werd. 

  • Over de jarige Ilse (Bleeker) die van haar nichtjes 25 doelpunten moet zetten? 

  • Over het gesprek van de scheids met Ingrid over zijn ervaringen van vandaag in de Weijver? 

  Nee, laat ik het maar gewoon over de wedstrijd hebben. Daar kan genoeg over verteld worden. 

  Vandaag staat de 1e competitiewedstrijd van 2024 op het programma, Meteoor DS1 - Hollandia T DS2. Danieka en Maud S. spelen vandaag niet mee. Christa en Danique zijn van de partij om in te vallen. Nico is in tegenstelling tot de uitwedstrijd gelukkig vanaf het beginsignaal aanwezig 

  De start van de wedstrijd is erg slordig. De meiden lijken moeite te hebben elkaar goed de bal aan te spelen. Daarnaast worden er door het geven van weinig druk ook geen kansen gecreëerd.  Het 1e doelpunt van de wedstrijd komt op naam van Hollandia T door een sprongschot van de linkeropbouw. Ilse B. poort vanaf haar eigen hoek de keepster en de stand is gelijk: 1-1. Een zuiver afstandsschot belandt hoog in de hoek van het doel achter Marije. Maud haalt uit vanaf de middenopbouw: 2-2. Er is dan al een kwartier gespeeld. Als dit het spel wordt van de hele wedstrijd, zal de uitslag 8-8 worden. Niet echt iets wat je verwacht bij een wedstrijd van dames 1. Ik hoor Cemal naast mij zuchten en snap zijn frustratie: er worden veel vrije doelkansen gemist door Meteoor. 

  Het wordt 2-3. Loraine maakt een mooi wisseltje met Anouk en scoort vanaf de opbouw 3-3. Een verzilverde penalty door Maud betekent een voorsprong: 4-3. Twee onderscheppingen gevolgd door breaks worden afgerond door Danique en Maud en de voorsprong is ineens 3 punten. Loraine scoort vanaf haar hoek weer ouderwets: 7-3. 8-3 wordt het door goed snel spel van Maud met Fenna. Opnieuw een hoge bal tegen betekent 8-4. De ruststand wordt door Danique bepaald door goed door te gaan vanaf de opbouwpositie: 9-4. 

  Rust. Nico roept de meiden bijeen, er is werk aan de winkel. 

  De 2e helft begint met een tegendoelpunt. Maud reageert door de 10-5 en 11-5 voor haar rekening te nemen. Nummer 11 van Hollandia T kan zomaar door onze verdediging lopen: 11-6. Kom op meiden. Aanpakken. Dat mag niet gebeuren! wordt er vanaf de kant geroepen. Maud slaat een stationnetje over en speelt Ilse B. aan in de hoek en zij scoort het 12e doelpunt. Ook 13-6 neemt zij voor haar rekening door sterker te zijn bij een gevecht om de bal en na een draai de keepster te verschalken. Een plaagstoot levert 13-7 op. En dan is het zesmaal raakt voor onze meiden: 

  14-7 Maud na een rebound. 

  15-7 Maud vanaf de middenopbouw 

  16-7 Danique door zichzelf vrij te spelen. 

  17-7 Fenna op de break. 

  18-7 Ilse K. na een break in tweeën. 

  19-7 Ilse B. ook een break. 

  Tussendoor worden er heel wat kansen waaronder een penalty, gemist. Het verschil had helaas al veel groter kunnen zijn.  

  Hollandia T onderbreekt de doelpuntenreeks door dwars door de verdediging heen te lopen. Hoe kan dit? Vanaf de middenuit is daar meteen een antwoord via Danique: 20-8. Gevold door een snel tegendoelpunt: 20-9. Loraine vergroot de marge weer vanuit haar hoek: 21-9. Dit is echter niet voor lang als nr. 5 vrij op de cirkel staat: 21-10. Het laatste doelpunt van de wedstrijd komt van Maud. Zij maakt dankbaar gebruik van een toegekende penalty. Eindstand 22-10.  

  De winstpunten van dit jaar zijn in de pocket. En dat betekent taart. En laat Ilse die i.v.m. haar verjaardag nu net mee hebben! 

  Onder het genot van de taart evalueren de meiden de 1e seizoenshelft en kijken meteen vooruit naar de maanden die nog gaan komen. Over 1 ding zijn ze het eens: als een team gaan zij de mouwen opstropen en zullen zij mooie dingen realiseren. Handbalplezier binnen en buiten de lijnen! Ik hou jullie eraan. 

  Imka