• Scheidsrechters en zaaldienst

  Inzet van leden en ouders

  Met elkaar zorgen we ervoor dat we kunnen handballen. Daarbij kunnen we niet zonder scheidsrechters. Bij de binnen-wedstrijden zijn ook zaaldiensten nodig. De oudere jeugdleden en de senioren fluiten de (meeste) wedstrijden. Ook doen zij de zaaldiensten, voor wedstrijden van de senioren en de A-jeugd. De indeling voor de scheidsrechters en de zaaldiensten vind je bovenaan deze pagina. Bij de indeling wordt rekening gehouden met de grootte van de teams. Een team met veel speelsters wordt vaker ingedeeld om te fluiten of als zaaldienst, dan een team met minder speelsters.

  Van de ouders van de E t/m de B jeugd wordt verwacht dat zij de zaaldiensten draaien bij hun eigen kinderen. De coaches spreken dit met de ouders af. Voor de F jeugd is geen zaaldienst nodig, wel wordt van deze ouders verwacht dat zij helpen als spelleider bij de F-toernooitjes.

  Zijn er leden of ouders die graag méér wedstrijden willen fluiten of meer zaaldiensten willen draaien? We horen dit heel graag! 

  Anouk Pelt, coördinator indeling scheidsrechters en zaaldienst, 06-34939396

   

  Belangrijk

  Wanneer je moet fluiten of een zaaldienst draait, zorg dan dat je uiterlijk 10 minuten voor de wedstrijd op het veld aanwezig bent.

  Zorg bij het fluiten zelf voor een eigen fluitje, een pen en evt een stopwatch, dit in verband met hygiene. 

  In het welbekende 'rode bakje' in de kantine vind je de wedstrijdkaartjes voor de scheidsrechter.

   

  Wat doet de zaaldienst?

  De zaaldienst biedt ondersteuning aan de scheidsrechter(s) tijdens de wedstrijden. Dit houdt o.a. in de tijd, de doelpunten en de time-outs bijhouden. Stem van te voren met de scheidsrechter af of je ook de tijdsstraffen moet bijhouden.

  Het is belangrijk om tijdens de zaaldienst actief de wedstrijd en de beslissingen van de scheidsrechter(s) te volgen. Het is daarom niet toegestaan om je mobiele telefoon te gebruiken tijdens de wedstrijd.

  De eerste zaaldienst van de dag haalt in de kantine van sporthal De Weijver (bij de bar) het "rode doosje" met scheidsrechterkaartjes etc op. De laatste zaaldienst zorgt dat het doosje weer wordt afgegeven bij de bar. 

  Het scorebord dient voor de wedstrijd ingesteld te worden op de juiste speelminuten. (Zie voor het instellen van het scorebord de handleiding ter plaatse.)

  De speeltijden van de teams zijn:

  DMW                  2 x 25 minuten

  DS1 en DS 2       2 x 30 minuten

  A-jeugd              2 x 30 minuten

  B-jeugd              2 x 25 minuten

  C-jeugd              2 x 25 minuten

  D-jeugd              2 x 20 minuten

  E-jeugd              2 x 20 minuten

  F-jeugd              2 x 15 minuten   geen zaaldienst nodig