• LET OP:

Alle handbalwedstrijden en trainingen tot en met 31 maart afgelast door Coronavirus.

• Spelregels Walking Handball

1. Team bestaat uit 4 spelers: keeper + 3 spelers. Keeper moet in de aanval meespelen. Keeper mag doorgewisseld worden.
    2. Duur wedstrijd: 15 minuten. Onbeperkt doorwisselen.
    3. Beweegwijze: met én zonder bal: niet springen (minimaal 1 voet op de grond), rennen en bewust elkaar aanraken.
    4. Cirkel: met én zonder bal niet op de cirkel staan.
    5. Zijlijn: op of buiten de zijlijn van zowel de bal als de persoon:  ingooi tegenpartij, hierbij zet deze persoon 1 voet op de lijn.
    6. Achterlijn: bal over de achterlijn → bal is voor de keeper.
    7. Verdedigen: op eigen helft en zonder contact.
    8. Bal onderscheppen: alleen op eigen helft.
    9. Scoren:  - het hele team moet over de middenlijn zijn.  - alleen bij een opening in de verdediging. Niet over of langs iemand gooien.
    10. Bal in handen: maximaal 3 tellen, daarna doorspelen.
    11. Bal lopen: max. 3 stappen maken, daarna doorspelen.
    12. Bal stuiten:aaneengesloten, zodra de speler de bal vastpakt mag deze nog max. 3 stappen maken, hierna moet de bal gespeeld worden.
    13. Contact bal: de bal mag niet uit de handen getikt, geslagen of vastgepakt worden. De aanvaller moet vrij de bal kunnen spelen.
    14. Na doelpunt: keeper brengt de bal weer in het spel.

Extra punten:

- Wanneer er met een stuit, voor de doellijn, wordt gescoord.
    - Wanneer door de benen van de keeper wordt gescoord.