• Taart met brandende kaarsjes

  Dinsdagavond 10 oktober, de eerste competitie wedstrijd van ons dames 1 tegen Hollandia T.  Een vreemde avond omdat hun sporthal in het weekend niet beschikbaar was. Iedereen had er zin in. Een week ervoor hadden de meiden een hele goede oefenwedstrijd neergezet tegen eersteklasser Vrone. Mooie snelle aanvallen waar je als publiek van smulde.

  Terug naar deze wedstrijd: tijdens de warming-up was iedereen in de hal bezig maar coach Ingrid doolde door de catacombe van de sporthal op zoek naar trainer Nico. Waar is ie? Hij ging namelijk met vrouw Tonny zelf naar de wedstrijd maar niemand had hem nog gezien! De wedstrijd begon.

  Voor Ilse Koning was dit haar officiële eerste wedstrijd in Dames 1. Christa Klaver (jeugd B1) mocht meedoen om alvast de sfeer van dit niveau te proeven. De meiden startten de wedstrijd op hun bekende snelle aanvalspatroon met prachtige afrondingen maar de keepster van de tegenpartij stond steeds in de weg.  Hollandia T scoorde als eerste uit de hoek 1-0. Fenna maakte een mooie slangenbeweging om de verdediger heen wat beloond werd met een penalty. Maud scoorde 1-1.

  Loraine maakte 1-2 met een mooi afstandsschot. Ook al hield Marije een prachtige bal tegen, Hollandia T maakte toch 2-2. Ilse B maakte vanuit haar favoriete hoek 2-3, penalty Hollandia T 3-3, Maud S maakte een mooie schijnbeweging wat resulteerde tot een penalty die Ilse B prima nam

  3-4. Danieka scoorde 3-5 op haar Danieka stijl. Onze meiden verdedigden echt goed, had het spelletje van Hollandia T goed door maar toch scoorde Hollandia T  4-5 en 5-5. Gelukkig scoorde

  Ilse B 5-6 na mooi rondspelen. Hollandia T gooide weer roet in het eten en maakte 6-6 en 7-6. Meteoor ging op de break en Ilse B legde hem weer netjes in het netje. Toen kwam trainer Nico de zaal binnen lopen. Te laat! Hij kon er niets aan doen. Hij werd gek van al die wegonderbrekingen en omleidingen. Zat in Lutjewinkel ipv Schagenbrug! Nico, toch kost je dit een taart voor de eerst volgende thuiswedstrijd. Te laat is te laat. Gezellig samen met Tonny een taart bakken . Nico zorgde wel gelijk voor de extra fibe en scoorde Fenna met haar slangenbeweging 7-8 en Ilse B 7-9. Marije stopte een weergaloze penalty. Ruststand 7-9.

  Tweede helft: Danieka maakte 7-10 en daarna vloog Rowan, met haar snelle benen, naar het doel van de tegenpartij 7-11. Hollandia T maakte 8 en 9-11. Het spel werd wat rommelig maar toch bezit Meteoor dan geheime krachten en wisten, na wisseltjes, 9-12 (Ilse B) en 9-13 (Danieka) te maken.

  Toen kwam Ilse Koning in de hoek vrij voor doel te staan en wist hem er met een prachtige worp in te leggen 9-14. Gefeliciteerd met je eerste doelpunt in Dames 1 (dat wordt trakteren met de training!). Hollandia T speelden ook mooie en slimme aanvallen en maakten 10 en 11-14. Ilse B liet haar kunsten in de hoek weer zien 11-15. Door mooie combinaties maakten Hollandia T 12 en

  13-15. Hierna brak Meteoor los: Anouk scoorde vanaf de cirkel maar helaas voet op de lijn, Ilse B werd gevloerd penalty Danieka 13-16, samenspel Maud Gr. en Danieka 13-17, Fenna vloog als een raket op de break 13-18, Maud Sch zag haar kans in de hoek bam 13-19, Danieka 13-20 en Maud Gr nam de laatste break en scoorde 13-21.

  Het was een iets wat rommelige wedstrijd maar wel met hele leuke aanvallen en breaks erin. Er werd verdedigd als tijgers. Eerste wedstrijd is gewonnen. De kaarsjes kunnen branden op Nico’s taart