Dames 1 Met de schoolbus op pad! – 22 januari 2017 – Vriendschap/TOB 1

De verloren wedstrijd vorige week tegen CSV heeft ons allemaal weer goed wakker geschud. Er is werk aan de winkel willen we onze koppositie handhaven. Vandaag staat de wedstrijd tegen Vriendschap op het programma; een uitwedstrijd in Amsterdam. En het belooft een fantastische rit er naar toe te worden. Pe en Amber Veldt (Regio Control) hebben aan- geboden met de schoolbus ons team en een groep supporters naar Sporthal Elzenhagen te willen rijden. Allemaal verzamelen we uitgelaten op de parkeerplaats bij het zwembad. Onze PR-lady Judith is gewapend met een fototoestel present. Na het schieten van enkele mooie plaatjes is het zover en kan de reis beginnen.
In de bus wordt de thuiswedstrijd tegen Vriendschap door enkelen al uitvoerig geanalyseerd, anderen bespreken de zaterdagavond met “De Kraaien”, broodjes worden genuttigd en de muziek staat gezellig aan. Kortom: we hebben er zin in.
Aangekomen in Amsterdam is het nog snel ff een bakkie thee c.q. een glas chocomelk drinken en dan hup de kleedkamer in. Omdat Gerbe ziek thuis is, neemt ondergetekende vandaag de honeurs waar en bespreekt de tactiek voor deze wedstrijd.
De eerste minuten worden er van onze kant een paar opgelegde kansen gemist voordat Larissa (na snel samenspel met Loraine) het eerste doelpunt scoort: 0-1. Daarna ligt ook ons tweede doelpunt na een mooie schijnbeweging van Larissa snel in het net: 0-2. Nr. 3 scoort vanuit de rebound 1-2. Grof verdedigen levert achtereenvolgens nr. 9 en 19 geel op. Goed druk zetten (of verkeerd verdedigen?) zorgt dat de linkerhoek kan scoren: 2-2. Larissa gaat op de break en wordt onreglementair gestopt: penalty! De inzet van Shannen is echter niet scherp genoeg en wordt gestopt. Loraine neemt de linkerkant mee en Larissa kan vrijuit uithalen: 2-3. Kim wordt getrakteerd op geel door de scheids nadat ze cirkel iets te hardhandig aanpakt. Dezelfde cirkelloopster scoort vlak daarna de gelijkmaker: 3-3. Vriendschap komt op voorsprong middels een benutte strafworp en een schot van de linkeropbouw: 4-3 en 5-3. Nr. 10 mag 2 minuten naar de kant als ze een doelpoging niet volgens de regels wil stoppen. De strafworp wordt door Kim benut: 5-4. Larissa gaat met haar zevenmijlslaarzen tweemaal op de break: 5-5 en 5-6. Vriendschap krijgt geen grip op onze aanval en begaat de ene na de andere overtreding:
5-7 Strafworp Kim
5-8 Strafworp Noortje
5-9 Strafworp Kim
5-10 Strafworp Kim
Het spel van Vriendschap wordt steeds onvriendelijker en intimiderender. We moeten ons hoofd erbij houden. Ook wij krijgen een 7-meter tegen: 6-10. Ilse verrast vanuit de rechterhoek de Amsterdamse goal met een “aparte” bal. Met nog 53 seconden op de klok mag Sharon voor 2 minuten naar de kant en incasseren we onze derde strafworp: 7-11. De ruststand wordt 7-12 door een penalty die we in ondertal weten te versieren en welke door Kim wordt verzilverd.
Rust. We maken de balans op. Zaak is om als team te blijven spelen, de rust te bewaren en ons dus niets aan te trekken van het intimiderende gedrag van onze tegenstandsters en hun coach. Eén gouden regel houden we in ere: de scheids heeft altijd gelijk! Evenals de leus van Bassie.
We beginnen de laatste 30 minuten in ondertal. Vriendschap maakt hier dankbaar gebruik van: 8-12 via de rechterhoek en 9-12 middels een break. De keepster van Vriendschap is inmiddels gewisseld voor een andere goalie. Waarschijnlijk is zij beter in lage ballen dan haar teamgenootje! Larissa scoort vanaf de cirkel: 9-13. Cirkelverdedigen zorgt dat Maxim opnieuw 1:1 staat tegenover een speelsters bij de 7-meterlijn: 10-13. Nr. 3 scoort vanaf de rechterhoek: 11-13. Wanneer Larissa twee minuten naar de kant moet en we een penalty tegen krijgen, is onze voorsprong nog maar één doelpunt: 12-13. Het wordt tijd om veranderingen in het team aan te brengen. Noortje scoort in ondertal vanaf de opbouw met een schoot hoog in de kruising: 12-14. Maxim stopt een strafworp van nr. 9. Larissa onderschept een bal en vliegt op de break: 12-15. Weer een penalty tegen: 13-15. Snel nemen we de middenuit en Ilse scoort meteen 13-16. Onze tegenstander staat compleet perplex toe te kijken. Larissa moet opnieuw 2 minuten naar de kant, maar we staan ons mannetje in het veld en krijgen geen tegendoelpunt tegen. Nr. 9 mag nu twee minuten nadenken en we gaan los:
13-17 Kim vanaf afstand
13-18 Shannen speelt vanaf de middenopbouw plots naar Loraine op de hoek
13-19 Shannen herhaalt bovenstaande op de rechterkant met Ilse
Vriendschap is inmiddels compleet, maar niet voor lang. Opnieuw moet er een speelster naar de strafbank en krijgen we een strafworp: 13-20 door Shannen. Het blijft een tijd doelpuntloos en het spel gaat over en weer. Wanneer nr. 13 van de scheids een tijdstraf krijgt, zijn we even niet scherp genoeg en kan nr. 7 vanuit de linkerhoek scoren: 15-20. Kim mag daarna weer uithalen van 7-meter: 15-21. Loraine onderschept een bal en Rianne gaat op de break: 15-22. Nr. 9 van afstand: 16-22. Ilse haalt vanouds uit vanaf haar hoekje: 16-23. Met nog 2.23 minuten op de klok begaat Loraine een overtreding en moet voor twee minuten naar de kant. Vriendschap scoort tweemaal op rij: 17-23 en 18-23. Kim benut onze laatste penalty door de keepster te poorten: 18-24. Loraine is inmiddels weer in het veld en onderschept een aanval en stuurt Shannen op de break. In de zoemer weet laatstgenoemde de eindstand op 18-25 te bepalen. Gewonnen!
We hebben, gesteund door ons publiek (toppers!), gespeeld als een team. Zowel binnen als buiten de lijnen. En dat wordt in de bus gevierd met de lekkere zoenen van moeder Mary.
Met veel plezier beginnen we aan de terugreis in de gezellige schoolbus. Pé en Amber bedankt voor jullie initiatief. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.
Aankomende zondag hebben we een thuiswedstrijd tegen buurtvereniging Spartanen. Aanvang 12.15 uur in Sporthal De Weijver. Jullie zijn natuurlijk allemaal van harte welkom!