• Zomaar een blauwe dag

  Het is zondagochtend en ik open mijn kledingkast. Wat zal ik vandaag aantrekken? 

  Mijn ogen glijden langs alle kledingstukken en ineens weet ik het: geen kledingstress. 

  Vandaag moet de tribune blauw kleuren! Dus pak ik mijn kobaltblauwe shirt en dito broek. 

  Dit moet wel goed zijn.  

  Wanneer ik gereed ben en alles heb ingepakt voor vandaag, fiets ik door de regen die steeds harder naar beneden lijkt te komen naar de sporthal. Wat is het toch heerlijk dat we sinds een paar weken weer binnen handballen. In gedachte ben ik even bij Finn en Rob die vanmorgen vroeg op pad zijn gegaan naar hun voetbalwedstrijd in Den Helder. Ik wil nu echt niet met ze ruilen 😊 

  Gelijk met Marion arriveer ik bij De Weijver. Ik heb aangeboden haar te helpen vandaag nu haar maatje Marian i.v.m. het "Bleekerweekendhelaas niet aanwezig kan zijn. Ze parkeert haar volgeladen sportcar voor de ingang. Wat heeft ze allemaal mee? Ik zie een enorme lading sporttassen, nog meer ballonnen, vlaggetjes, vlaggen, een box, een gouden cadeau en een paar plastic tassen met allerlei attributen. Vandaag zal de nieuwe kleding van dames 1 worden geshowd en onze hoofdsponsor in het zonnetje worden gezet voor het continueren van hun (financiële) steun aan onze vereniging. Snel gaan we aan de slag om haar auto leeg te halen en alles in kleedkamer 1 voor elkaar te maken en de sporthal te versieren.  

  Op de tribune nemen ondertussen al supporters van Tornado en Meteoor plaats. Onze D3 moet straks de strijd aanbinden met de meiden uit Heerhugowaard. Beide teams pakken de warming-up goed op, gooien een balletje op de keeper en hebben er duidelijk zin in. Linda en Mariska, de coaches van vandaag nemen nog even de belangrijkste aanwijzingen voor vandaag door met de speelsters. Eén aanwijzing vang ik op en deze klinkt me als muziek in de oren: “We zijn een team en we gaan ook als een team spelen. Dat betekent niet mopperen, maar elkaar helpen. Dit is echt een voorbeeld van positief coachen. Nieuwsgierig? Klik dan even op de volgende link als je meer informatie wilt  https://sportplezier.nl/themas/positief-coachen  

  De peptalk van de coaches en de wijze waarop de meiden deze aanwijzingen hebben ingezet in de wedstrijd werpen duidelijk hun vruchten af. Na een aarzelend begin, krijgen de meiden er echt zin in. Er wordt hard gewerkt met en voor elkaar in de verdediging. Tornado krijgt niet veel kansen om op doel te gooien en doen zij dat wel dan staat de keepster haar mannetje. Ook in de aanval wordt er goed gekeken naar zowel elkaar als naar de gaten in de verdediging. En dat resulteert in mooie acties en doelpunten. Na 40 minuten spelen is de D3 met 6-3 de winnaar van deze leuke wedstrijd. Juichende speelsters, coaches en toeschouwers: de 1e overwinning van dit seizoen is een feit. Gefeliciteerd!! 

  Na afloop zit de hele groep nog even met een gezonde snack na te genieten in de kantine. Toppers! Ik blijf jullie volgen en met mij vast nog veel meer supporters.  

  In de zaal staat de wedstrijd van de D2 tegen Koedijk te beginnen. Koedijk de club waar de roots liggen van Nycke Groot (in mijn ogen de beste Nederlandse handbalster van het laatste decennium).  Onze speelsters zijn hier denk ik niet van op de hoogte en daarom ook niet van onder de indruk: zij winnen hun wedstrijd met 14-8. 

  De sporthal en kleedkamer 1 zijn intussen gereed gemaakt en zien er feestelijk uit met slingers en veel blauwe ballonnen. Het is zover: de presentatie waarvoor de Weijver inmiddels is volgestroomd.  De oproep om in Meteoor blauw te komen is niet helemaal geslaagd. Is het niet goed overgekomen of voelen sommigen zich toch comfortabeler in hun eigen gekozen kloffie. Het maakt de sfeer er echter niet minder om. Marion vraagt Jeroen en Jennie van onze hoofdsponsor Juro naar voren te komen en bedankt hen voor de steun. De speelsters, pupil van de week en coaches worden voorgesteld en ook zij sluiten in hun nieuwe tenues aan in het midden van de zaal. Daar wordt ook het nieuwe roze reserve/uitshirt onthuld. Jeroen en Jennie worden vervolgens getrakteerd op bloemen en een lijst met daarin het witte en het roze shirt. Deze zal vast een mooi plaatsje krijgen in hun bedrijfspand. Na het officiële deel volgt nog een foto en dan kan de wedstrijd onder leiding van scheids Peter Nuijens beginnen. 

  De eerste twee doelpunten zijn voor Meteoor. Daarna wordt er aan beide kanten gescoord. Het is een hele spannende en bij tijd en wijle een harde pot waarin beide teams blijven strijden voor de punten.  Het tempo ligt hoog en er zijn tal van mooie acties en reddingen te zien. Natuurlijk zijn daar ook stomme fouten en balverlies bij. We zullen de spanning maar de schuld geven. Het publiek van zowel Meteoor als St. George komt duidelijk aan zijn trekken. 

  Bij rust staat Meteoor met 12-8 voor. De tweede helft begint St. George echter sterk en weet het verschil van 4 punten terug te brengen. De stand wordt gelijk, maar de Spierdijkse dames slagen er niet in om op voorsprong te komen. Na 60 minuten is het verschil minimaal.  Meteoor is met 19-18 de winnaar. Zal dat komen door de mooie spandoeken die door de jeugd zijn gemaakt? Trots en voldaan gaan de meiden nog even naar hun publiek alvorens de kleedkamer in te duiken voor een welverdiende douche. Proficiat! 

  De laatste thuiswedstrijd van vandaag is die van DS2 tegen HVS. Onze meiden zorgen dat deze zondag 6 november een geslaagde dag wordt qua thuiswedstrijden. Ook zij sturen hun tegenstander namelijk met lege handen naar huis: 18-16.  

  Het wordt tijd om De Weijver te verlaten en weer huiswaarts te gaan. Even ben ik weer terug bij vanmorgen half 10: Ik fiets en het regent. Maar dat mag de pret niet drukken. We hebben als vereniging weer een mooie handbaldag gehad. 

  Sportieve groet, Imka